לא על החסה לבדה.

תמונת המוצר או העסק: 
מה בעסק \ התמונה: 


האביב מגיע ואתו גם, שפע העלים הירוקים, שמזוהים, כל כך, עם העונה. מקובל לחשוב על סלט ירוק כמנה פשוטה להכנה: Mix של עלים ירוקים בתוך קערה עם רוטב ויניגרט.

הבה ונעשה סדר ו"נאוורר", טיפה, את הידע.
ראשית, לא בכל סלט ירוק יש חסה. הדמיון, אמנם, בולט, אך אם בסלט חסה המוקד הוא עלי החסה, בסלט ירוק, מגוון האפשרויות רחב יותר וכל עשב ירוק, שקיים, מתאים; בצל ירוק, רוקט, תרד, עלי בייבי אפילו, פטרוזיליה וכוסברה וכן, גם עלי חסה.

בהקשר הזה, זכרו! ישנם עלים קשים, קריספיים, יותר, כמו: אנדיב (עולש) או חסה אייסברג (Iceberg) לעומת עלי רוקט וחסה ערבית (Romaine lettuce), שהם רכים מאוד. השימוש בסוגי עלים וירוקים, ששונים בטעמים, בצבעים ובמרקמים שלהם, מעשיר את הסלט. עם זאת, אורח חייהם או נכון יותר לומר, טריותם ופריכותם של העלים למיניהם קצרות.

הנה כמה טיפים מרעננים להרכבת סלט ירוק טרי וטעים בכל פעם:

בחרו את העלים, האהובים עליכם.

הכינו, תחילה, את רוטב הוויניגרט לסלט. ניתן להכין אותו גם, בתוך צנצנת סגורה, היטב ולנער / "לשקשק".
את הסלט הירוק הכינו כ- 4-5 דקות לפני ההגשה.
לפני ההוספה לסלט, נערו, שוב, את הרוטב לאיחוד החומרים.

שימו לב, שחלק מהעלים קשים יותר וחלקם, רכים. לכן, פעולת ההרכבה נעשית בצמוד למועד ההגשה, כשהראשונים להיכנס לקערה הם העלים הקשים והרכים, בסוף. הכנסת העלים בסדר זה שומרת על טריותם של העלים הרכים יותר ומונעת את ההתרפסות שלהם.

את הוויניגרט מוסיפים, מיד עם מועד ההגשה כדי לשמור על הטריות המֵרַבִּית של הסלט.
רטביי הוויניגרט, למיניהם מכילים כמות נכבדה של שמן (לרוב, זית). לצד היותו של מרכיב זה ברוטב מקור טעם והסמכה ("נותן גוף", כפי שנהוג לומר, בשפה המקצועית), מדובר בשומן, שמכביד על העלים. שהייה ממושכת של הסלט ברוטב על השולחן או במקרר מורידה את נפחם של העלים הירוקים ומרככת אותם והסלט מאבד את טריותו.

עניין של טעם.
על מנת ליהנות מטעמם של העלים הירוקים, הגישו את רוטב הוויניגרט בכלי נפרד ליד קערת הסלט. בהגשה, שימו מעט מהרוטב (1-2 כפות, בלבד) בהתאם לכמות הסלט שבצלחת שלכם. מעוניינים ביותר ויניגרט במנה? הוסיפו קצת, בכל פעם וטעמו, עד שתגיעו לטעם הנכון עבורכם.

סלט ירוק "מאווררים" ולא מערבבים.
כולנו מכירים את האמירה: "אוכלים, תחילה, עם העיניים". מראה של סלט ירוק "נפוח" הוא חגיגה לעיניים ולבלוטות הטעם, שמתעוררות לנוכח המראה.
סוד הקסם טמון בעשר אצבעותינו; טרם ההגשה, נרים את עלי הסלט, בעדינות, באמצעות שתי כפות הידיים, מתחתית הקערה למעלה. כך מובטח, שנקבל חוויה של טעמים, טריות ופריכות בכל ביס.

מכאן והילך, שילוב הטעמים, הגוונים והמרקמים הוא פרי (או ירק, נכון לומר) יצירתכם.

קטגוריות: